Debata „Strategija proširenja EU – Izazovi i perspektive“

  Datum: 20.04.2018
  Vreme: Celog dana
  Mesto: College of Europe


  BRIŽ – Debata o evropskim integracijama pod nazivom „Strategija proširenja EU – Izazovi i perspektive“, biće održana 20. aprila na Koledžu Evrope (College of Europe) u Brižu. Događaj je deo Balkanske nacionalne nedelje koja je organizovana od strane studenata iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

  Govornici na debati biće Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, Eduard Auer, šef Odeljenja za Zapadni Balkan Evropske službe za spoljne poslove, Mirjam Feran, direktorka za strategiju i Tursku u Generalnom direktoratu za politiku susedstva i pregovore o proširenju i Srđan Cvijić, viši analitičar javnih politika Fondacije za otvoreno društvo.

  Debata će se baviti problemima proširenja EU u svetlu nove strategije proširenja, kao i glavnim izazovima na tom putu. Takođe, biće reči i o složenim regionalnim odnosima na Zapadnom Balkanu, dijalogu Srbije i Kosova, sporu oko imena Makedonije, kao i uloge Evropske unije u tim problemima.

  Portal European Western Balkans je zvanični medijski partner događaja.

  Možete se registrovati na sledećem linku:
  https://www.coleurope.eu/events/eu-enlargement-challenges-and-perspectives