Konferencija „Sloboda medija i bezbednost novinara“

  NUNS logo

  Datum: 18.01.2018 - 19.01.2018
  Vreme: Celog dana
  Mesto: Hotel M


  BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije u petak 19. januara beogradskom hotelu M organizuje konferenciju Sloboda medija i bezbednost novinara u 2017. godini na kojoj će biti predstavljeni ključni nalazi godišnjeg istraživanja NUNS-a Indikatori za nivo slobode medija i bezbednosti novinara u Srbiji – 2017.

  Dan pre događaja u četvrtak 18. januara u 19h u Medija centru Beogradza novinare će biti organizovana pretpremijera za novinare dokumentarnog filma Silom na sedmu u produkciji NUNS-a koji prenosi iskustva novinara i medijskih profesionalaca koji su bili izloženi pretnjama i napadima zbog svog rada.  

  Rad na konferenciji će se odvijati na plenarnim sesijama, ali i na tematskim radionicama – Pozicija novinara u redakciji, Zaštita i bezbednost novinara. Moderatori će biti Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme i Miroslav Janković,  pravni saradnik u Odeljenju za medije pri Misiji OEBS – a u Srbiji 

  Cilj radionica je da doprinesu iznalaženju potencijalnih rešenja imajući u vidu najavljeno donošenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja u RS do 2023. godine.

  Ovaj jednodnevni događaj će biti završen konferencijom za štampu delegacije Evropske federacije novinara, International Press Institute i SEEMO koja će 18. i 19. januara imati seriju razgovora sa predstavnicima novinarskih i medijskih organizacija, medijima i predstavnicima države.

  Na konferenciji će učestvovati Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Andrea Oricio, šef Misije OEBS – a u Srbiji, Dragan Janjić, potpredsednik Nezavisnog udruženje novinara Srbije, Marija Vukasović, istraživačica i pravnica NUNS–a.