Skoplje domaćin prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana

  Datum: 18.04.2018 - 19.04.2018
  Vreme: Celog dana


  SKOPLJE – U Skoplju će 18. i 19. aprila biti održan prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana koji će okupiti šefove vlada regiona, kao i ministre zadužene za digitalnu agendu iz regiona i iz zemalja članica EU koje učestvuju u Berlinskom procesu.

  Digitalni samit okupiće i predstavnike Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju (RCC), informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, akademsku zajednicu i mlade s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga, najavio je RCC.

  Vlada u Skoplju je domaćin samita koji organizuje zajedno sa RCC, u saradnji sa ostalim vladama sa Zapadnog Balkana, Evopskom komisijom i nemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.

  Na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana 2018 održaće se panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unaprieđenja digitalnih veština, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija, i drugih.

  Digital EXPO je, kako se navodi, važan deo samita i predstavlja jedinstvenu priliku za preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i šire da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.