Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas

  Datum: 15.12.2017
  Vreme: 13:00 - 16:00
  Mesto: Medija centar


  Centar savremene politike, portal European Western Balkans, Institut za demokratiju “Societas Civilis” iz Skoplja i Evropski fond za Balkan organizuju konferenciju “Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas” (Western Balkans and the EU: The Way Forward) u Beogradu.

  U prvom delu konferencije biće prezentovan izveštaj “Demokratija u razvoju: Izveštaj iz senke o kriterijumima iz Kopenhagena zemalja kandidata za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu”, koji je Centar savremene politike izradio u saradnji sa Institutom za saradnju i razvoj iz Tirane, uz podršku Evropskog fonda za Balkan kroz Think and Link regionalnog programa.

  U pitanju je alternativni izveštaj organizacija civilnog društva o stanju u odabranim oblastima, obuhvaćenim kriterijuma iz Kopenhagena, poput demokratije i slobode izražavanja.

  Na drugom delu konferencije biće predstavljena publikacija “Prema vidljivijem, efikasnijem i učinkovitijem: Berlinski Proces 2.0”, koju su izradili Institut za demokratiju “Societas Civilis” iz Skoplja, Fondacija za otvoreno društvo u Albaniji i “European Policy Hub” iz Tirane, koja je takođe podržana kroz Think and Link program Evropskog fonda za Balkan.

  Pomenuta publikacija istražuje modalitete za povećanje efikasnosti i efektnosti Berlinskog procesa i preporučuje načine i sredstva kako bi proces postao vidljiviji i razumljiviji društvu na Zapadnom Balkanu.