FoNet: Startuje „Kvaka 23“

Kvaka 23; Foto: FoNet / Facebook

BEOGRAD – Novinska agencija FoNet, u nedelju 11.marta u podne, počinje emitovanje multimedijalnog servisa vesti i TV intervjua „Kvaka 23“, kao specijalizovanog medijskog sadržaja o političkim kriterijumima koje bi Srbija trebalo da ispuni za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Teme će se odnositi na vladavinu prava, jačanje institucija, demokratiju, slobodne i fer izbore, ljudska i manjinska prava, slobodu medija i izražavanja, stabilnost i saradnju u regionu i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Centralni deo multiplatform agencijske produkcije „Kvaka 23“ čini nedeljni polučasovni studijski intervju novinarke Danice Vučenić sa sagovornicima, koji obuhvata i uvodni tematski prilog novinarke Tamare Skrozza.

Integralna verzija intervjua, zajedno sa prilogom, biće distribuirana za emitovanje lokalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i na portalu „Kvaka 23“. Urednički, novinarski i produkcijski tim FoNeta pripremaće verzije izdanja „Kvaka 23“ u tekstulnom i formatima video, audio klipova i fotografija, koje će redovnim multimedijalnim servisima biti distribuirane agencijskim korisnicima širom Srbije.

Skraćena verzija svakog intervjua, u trajanju od pet minuta, kao i uvodni tematski prilog, biće objavljivani i na portalu Internet TV vesti FoNeta, kao i na nalozima „Kvaka 23“ na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i JuTjub. Tema prvog izdanja „Kvaka 23“ biće „Stabilokratija vs demokratija“, a sagovornik je Vladeta Janković, bivši ambasador u Londonu i Vatikanu.

Projekat „Kvaka 23“ podržala je na medijskom konkursu Evropska unija, ali je njegova sadržina isključiva odgovornost FoNeta i ne održava nužno stavove Evropske unije.