fbpx
European Western Balkans
Politika

Ambasador Francuske: Pozdravljam odluku Srbije da izabere novu metodlogiju

Žan Luj Falkoni; Foto: Ambasada Francuske u Srbiji

BEOGRAD – Ambasadro Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni poručio je da pozdravlja odluku Srbije da izabere novu metodologiju procesa pristupanja EU, napominjući da je njegova zemlja posvećena održivoj stabilnosti Zapadnog Balkana, prenosi N1. 

Falkoni je istakao da će Francuska nastaviti da podržava načela slboode izražavanja i slobode medija, bezbednost ljudi koji rade u medijima i pluralizam mišljenja.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Parizu prošle nedelje, Falkoni je istakao da su tema sastanka bili svi aspekti bilateralnih odnosa dve zemlje.

“Bilo je reči o svim aspektima naših bilateralnih odnosa, kao i o perspektivi pristupanja Srbije EU. Bilo je reči i o odgovorima na krizu izazvanu koronavirusom i posebno o neophodnosti da se održi balkans između zdravstvenih mera i poštovanja osnovnih prava i sloboda”, rekao je Falkoni.

Podsećajući na održavanje samit 10. jula između Beograda i Prištine, kojim su kopredsedavali Emanuel Makron i Angela Merkel, Falkoni je ocenio da je njegova suština bula održiva stabilnost regiona.

Povezani članci

Tanja Fajon predsedavaće Delegacijom Evropskog parlamenta za Srbiju

EWB

Dačić: Početak razgovora stranaka koje ne prihvataju posredovanje EU 26. aprila

EWB

Dačić: Beograd je za nastavak dijaloga sa Prištinom

EWB