fbpx
European Western Balkans
Politika

Ambasadorka Moro u oproštajnoj poseti kod Dačića

Kristin Moro; Foto: Tanjug / MUP Srbije

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Francuske Kristin Moro, koja uskoro završava svoju misiju u Republici Srbiji.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio je ambasadorki Moro na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Francuske, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, zahvalio je na dosadašnjoj podršci Republike Francuske evropskom putu Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

U srdačnom razgovoru je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i konstatovano da se saradnja dve zemlje uspešno odvija na mnogim poljima. Sagovornici su se takođe složili da je ekonomska bilateralna saradnja razvijena i da postoji tendencija njenog daljeg unapređenja.

Ambasadorka Moro je zahvalila na odličnoj saradnji. Izrazila je nadu da će se bilateralni odnosi unapređivati, kao i da će Srbija dalje napredovati na putu članstva u EU.

Povezani članci

EU: Ohrabrujemo vlasti u Srbiji da pronađu rešenje za održavanje Europrajda

EWB

EU donirala Srbiji dodatnih 10 miliona evra za oporavak od pandemije

EWB

Han: Zapadni Balkan je na dobrom putu

EWB