fbpx
European Western Balkans
Politika

Ambasadorka Moro u oproštajnoj poseti kod Dačića

Kristin Moro; Foto: Tanjug / MUP Srbije

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Francuske Kristin Moro, koja uskoro završava svoju misiju u Republici Srbiji.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio je ambasadorki Moro na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Francuske, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, zahvalio je na dosadašnjoj podršci Republike Francuske evropskom putu Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

U srdačnom razgovoru je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i konstatovano da se saradnja dve zemlje uspešno odvija na mnogim poljima. Sagovornici su se takođe složili da je ekonomska bilateralna saradnja razvijena i da postoji tendencija njenog daljeg unapređenja.

Ambasadorka Moro je zahvalila na odličnoj saradnji. Izrazila je nadu da će se bilateralni odnosi unapređivati, kao i da će Srbija dalje napredovati na putu članstva u EU.

Povezani članci

Treći sastanak lidera regiona u Albaniji 20. i 21. decembra

EWB

[BSF] Vučić: Srbija će učiniti sve da sačuva regionalni mir

EWB

Fabrici osudio napad na članove opozicije, pozivi za Hana i Mogerini da reaguju

EWB