fbpx
European Western Balkans
Društvo

Antonijević: Dinamičan sastanak sa Mekalisterom

Milan Antonijević; Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

BEOGRAD – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister sastao se danas sa predstavnicima civilnog sektora sa kojima je, prema rečima Milana Antonijevića iz Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), razgovarao o promeni Ustava, poglavlju 23 koje se odnosi na vladavinu prava, kao i o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

“Ovo je bio još jedan od dinamičnih sastanaka sa Mekalisterom s obzirom na to da je njegov mandat da izveštava EP dokle je Srbija stigla. Dobio je dosta informacija od organizacija civilnog društva u vezi Ustava, vladavine prava, a bilo je reči i o poglavlju 23, kakvi su tu planovi i koliko može da se sve to ubrza”, rekao je Antonijević.

Kaže da je zajednički zaključak bio da Vlada Srbije treba što pre da iznese svoj predlog u vezi sa promenom Ustava, kao i da je značajno da se utvrdi vremenski rok za unutrašnji dijalog o Kosovu – “da se zna kada će započeti, koje su teme i kada će biti okončan”.

Antonijević je rekao da je upoznat sa time da će unutrašnji dijalog o Kosovu početi u septembru, kako je to ranije danas najavio predsednik Aleksandar Vučić, ocenivši da bi do kraja godine svi činioci mogli da iznesu svoje predloge.

Pre sastanka sa civilnim društvom, Mekalister je razgovarao sa državnim vrhom i političkim strankama, pa je izvestilac EP mogao, po oceni Antonijevića, da dobije pravu sliku o temama koje su ga interesovale.

Povezani članci

Dragojlović: Nacionalni konvent se trudi da ostane mesto za dijalog

EWB SCREENING

Bregu: Alarmanti podaci o zagađenju vazduha, potrebne konkretne mere

Tanjug

Političari i nove tehnologije doprineli širenju lažnih vesti, društvo u Srbiji neotporno

EWB