fbpx
European Western Balkans
Politika

Antonijević i Vučić se raspravljali o ulozi Tanje Fajon u dijalogu

Tanja Fajon; Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

BEOGRAD – Ulogu Tanje Fajon u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević smatra konstruktivnom, dok predsednik Aleksandar Vučić smatra da, osim što je, pored Antonijevića, preuzela nadležnosti koje nema, Fajon veoma nekorektno predstavlja Srbiju na evropskoj sceni. Polemiku o Tanji Fajon, koja se juče povela u emisiji “Hit Tvit”, prenosi Tanjug.

Polemika tokom jučerašnje emisije počela je tako što je Vučić insistirao da Antonijević kaže odakle mu stav da Evropski parlament neće prihvatiti smanjenje cenzusa, te sa kim je uopšte o tome razgovarao i da li je to bila Fajon.

Antonijević je odgovorio da nije bio u kontaktu sa Fajon, već da je poziv dobio od “osoba koje rade u Evropskom parlamentu”. “Predstavnici Evropskog parlamenta došli su u Srbiju sa dobrom voljom i šteta što se Tanja Fajon tako predstavlja u medijima”, rekao je Antonijević.

Na to je predsednik Vučić odreagovao pitanjem: “A nije šteta kako ona predstavlja našu zemlju?” Antonijević je kazao da njene poruke jestu bile oštrije, ali da smatra da je dobro da se uđe u otvoreni dijalog oko toga kako izgleda medijska situacija u Srbiji. On je inače ocenio uspešnim uključivanje predstavnika Evropskog parlamenta u dijalog između vlasti i opozicije, dodajući da je to institucija kojoj Srbija teži i da će se jednog dana, kada Srbija bude deo EU, u EP naći i njeni predstavnici.

“Cilj dijaloga nije odustajanje od bojkota, već popravljanje izbornih uslova”, podvukao je Antonijević.

On je naglasio da je na kraju dijaloga između vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini zaključeno je da su napravljeni dobri pomaci u stvaranju izbornih uslova i time poslata poruka svim strankama da je bolje izaći na izbore. Antonijević kaže da je EP pozdravio izmene sva tri zakona i nove članove REM-a kao nešto što će stvoriti dobre uslove za izlazak na izbore.

Tanja Fajon na Tviteru je prokomentarisala jučerašnje pominjanje u emisiji “Hit Tvit”.

“Neki pogrešno misle da je napad najbolja odbrana. To nije moj stil i ovo nije reakcija džentlmena. Ničim izazvani napadi neće izazvati podeljenost u timu Evropskog parlamenta kada se radi našoj podršci demkratskoj i proevropskoj Srbiji”, napisala je Fajon.

Povezani članci

Hodžaj: Priština za nastavak dijalog, ali sa jasnim ciljevima

EWB

Fajon i Bilčik pozivaju na kredibilne, transparentne i mirne izbore

EWB

Saradnja nije samo obaveza iz procesa integracija, već je suštinski interes

EWB