fbpx
European Western Balkans
Region

Apostolova pozvala sve na Kosovu da se uzdrže od pritisaka

Natalija Apostolova, Šefica Kancelarije EU na Kosovu / Specijalna predstavnica EU na Kosovu; Foto: Kancelarija EU na Kosovu

PRIŠTINA – Specijalna predstavnica Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je sve kandidate i potencijalne lidere političkih subjekata da se uzdrže od uvredljive retorike i odbace sve oblike pritisaka koji mogu da ugroze integritet izbornog procesa.

Ona je u izjavi, povodom prevremenih izbora na Kosovu koji se održavaju 11. juna, rekla da se sastala sa različitim akterima koji su izrazili očekivanje da će izbori proteći mirno i transparentno, u ravnopravnim okolnostima kao neophodan preduslov za napredak Kosova u demokratskom razvoju.

“Nedavni izveštaji koji navode zastrašivanja su u suprotnosti sa ovim očekivanjima. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve odgovorne pojedince, kandidate i potencijalne lidere politickih subjekata da se uzdrže od jezika i odbace sve oblike pritiska koji mogu da ugroze integritet izbornog procesa”, rekla je Apostolova.

Prema njenim rečima, “mnogo toga je u pitanju i narod Kosova treba da ima poverenja da su slobodni od bilo kakvih pritisaka kako bi samostalno i slobodno doneli svoj izbor”, navodi se u saopštenju na sajtu Kancelarije EU na Kosovu.

Povezani članci

Forum civilnog društva počinje danas u Trstu

EWB

Erjavec: Pitanje granica na Zapadnom Balkanu je teško rešiti do 2025.

EWB

Zvizdić i Zaev potpisali Mostarsku povelju mira

EWB