fbpx
European Western Balkans
Region

Apostolova: Pritisci mogu da ugroze integritet izbornog procesa

Natalija Apostolova; Foto: Kancelarija Evropske unije na Kosovu

PRIŠTINA – Šefica Kancelarije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je sve odgovorne pojedince, kandidate i potencijalne lidere političkih subjekata na Kosovu da odbace sve oblike pritiska koji mogu da ugroze integritet izbornog procesa.

“Pošto su najavljeni prevremeni izbori, ja sam se srela sa različitim akterima. Oni su svi izrazili očekivanje o mirnim i transparentnim izborima 11. juna, sa ravnopravnim okolnostima, kao neophodan preduslov da Kosovo napreduje u svom demokratskom razvoju”, rekla je Apostolova.

“Nedavni izveštaji koji navode zastrašivanja su u suprotnosti sa ovim očekivanjima. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve odgovorne pojedince, kandidate i potencijalne lidere političkih subjekata da se uzdrže i odbace sve oblike pritiska koji mogu da ugroze integritet izbornog procesa”, dodala je ona.

Apostolova je istakla da je mnogo toga u pitanju i da narod Kosova treba da budu oslobođen bilo kakvih pritisaka kako bi samostalno i slobodno doneo svoj izbor.

Povezani članci

Plan za Trst, nadamo se bez šumova između premijera

EWB

Aleksandra Joksimović: Nemačka potvrđuje inicijativu na Balkanu

EWB

Vučić: Mir nije zauvek dat, na njemu se radi svaki dan

EWB