fbpx
European Western Balkans
Društvo

Beogradski bezbednosni forum od 11. do 13. oktobra

Beogradski bezbednosni forum

BEOGRAD – Šta će biti smisao postojanja Evropske unije nakon Bregzita, ko će pomoći Nemačkoj da evropski “brod” upravlja preko uzburkanih voda, ali i šta može da se dogodi ukoliko zapadni Balkan bude prepušten svojoj opasnoj dinamici konflikata, neka su od pitanja kojim će se baviti učesnici ovogodišnjeg Beogradskog bezbednosnog foruma (BSF).

Kako se navodi u saopštenju BSF tema ovogodišnjeg skupa, koji će biti održan od 11. do 13. oktobra, biće “Izgradnja zajedničke budućnosti u vremenu nesigurnosti”.

Organizatori ističu da će ove godine program biti u skladu sa zajedničkim osećajem nesigurnosti kada je reč o dešavanjima za koje se čini da fundamentalno menjaju našu političku realnost.

U okviru foruma, biće održan i akademski skup “Evropska unija kao globalni krizni menadžer”.

BSF 2017 će biti organizovan u strateškom partnerstvu sa Vilfred Martens centrom za evropske studije, Fondacijom Robert Boš, Balkanskim fondom za demokratiju, Nemačkim Maršalovim fondom, Fondom za otvoreno društvo i Evropskim fondom za Balkan.

Od 2011, BSF je organizovao više od 125 panela, tematskih diskusija i ostalih događaja na kojima je govorilo više od 570 ljudi iz 55 država, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Mladi u Srbiji: Raste evroskepticizam, pada poverenje u institucije i političare

EWB

Srbiji treba plan za Kosovo koga će se svi držati

EWB

CINS dobio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo

EWB