fbpx
European Western Balkans
Politika

Bergant: Proširenje EU će biti jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja EU u drugoj polovini 2021. godine

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović; Foto: Ministarstvo za evropske integracije

BEOGRAD – Novoimenovani ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant izjavio je danas da će ta zemlja nastaviti sa konkretnom pomoći Srbiji u svim pregovaračkim poglavljima, tamo gde za tim postoji potreba, kao i da će proširenje Evropske unije biti jedan od priroriteta slovenačkog predsedavanja koje počinje u drugoj polovini 2021. godini, prenosi FoNet.

Berganta je danas ugostila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović koja se zahvalila Sloveniji na “značajnoj stručno-tehničkoj podršci” srpskoj administraciji u pregovorima o članstvu u EU, i na razumevanju za poziciju Srbije u regionu.

Joksimović je rekla da je uverena da će do sada primenjivani pristup ocenjivanja napretka Srbije, dovesti do toga da u oktobarskom izveštaju o napretku Srbije budu pozitivno ocenjeni “svi značajni reformski rezultati, pre svega na osnovu jasnih i dostupnih činjenica”.

Povezani članci

Zajedničko saopštenje SSP, DS, ZZS i evropskih poslanika: Što pre nastaviti dijalog o izbornim uslovima

EWB

Brisel objavio strategiju odnosa EU i SAD: Dijalog Srbije i Kosova bi trebalo da bude vođen zajedno

EWB

Dačić najavio proširenje članstva RIK-a sledeće nedelje, rok bio 17. novembar

EWB