fbpx
European Western Balkans
Politika

Bergant: Proširenje EU će biti jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja EU u drugoj polovini 2021. godine

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović; Foto: Ministarstvo za evropske integracije

BEOGRAD – Novoimenovani ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant izjavio je danas da će ta zemlja nastaviti sa konkretnom pomoći Srbiji u svim pregovaračkim poglavljima, tamo gde za tim postoji potreba, kao i da će proširenje Evropske unije biti jedan od priroriteta slovenačkog predsedavanja koje počinje u drugoj polovini 2021. godini, prenosi FoNet.

Berganta je danas ugostila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović koja se zahvalila Sloveniji na “značajnoj stručno-tehničkoj podršci” srpskoj administraciji u pregovorima o članstvu u EU, i na razumevanju za poziciju Srbije u regionu.

Joksimović je rekla da je uverena da će do sada primenjivani pristup ocenjivanja napretka Srbije, dovesti do toga da u oktobarskom izveštaju o napretku Srbije budu pozitivno ocenjeni “svi značajni reformski rezultati, pre svega na osnovu jasnih i dostupnih činjenica”.

Povezani članci

Ministar spoljnih poslova Austrije: Očekujem da Zapadni Balkan postane deo EU

EWB

Preporuke POSP-a: Potreban napredak u oblasti vladavine prave i slobode medija

EWB

Fon Kramon Taubadel: Srbija bi trebalo da stremi ka klimatskoj neutralnosti do 2050.

EWB