fbpx
European Western Balkans
Politika

Bilčik: Najoštrije osuđujem svako nasilje koje se sinoć dogodilo u Srbiji

Vladimir Bilčik; Foto: Evropska unija

BRISEL – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik osudio je svako nasilje koje se dogodilo sinoć ispred Narodne Skupštine.

“Pratim nedavne događaje u Beogradu sa velikom zabrinutošću. Najoštrije osuđujem svako nasilje koje se sinoć dogodilo pred Skupštinom Srbije. Nasilje pred mirnim demonstrantima i brutalne taktike ne mogu biti odgovor kada ljudi koriste pravo na slobodu okupljanja”, rekao je Bilčik.

On je dodao da se mora poštovati pravo na mirno izražavanje mišljenja.

“Istovremeno, napadi na policijske službenike i uništavanje imovine neprihvatljivi su načini izražavanja frustracije u javnosti”, rekao je Bilčik.

U svojoj izjavi Bilčik je rekao da je zabrinut izveštajima o porastu broja obelelih od koronavirusa u Srbiji, podsećajući da je pandemija daleko od završetka u Evropi i da svi moraju da budu oprezni u narednim nedeljama i mesecima.

“Borba protiv pandemije ne može se koristiti kao političko oružje. Pozivam građane da se pridržavaju saveta nadležnih organa, dok je od suštinske važnosti da javnost bude blagovremeno i potpuno obaveštena o situaciji o koronavirusu širom Srbije”, naglasio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

On je poručio  da Evropljani moraju ostati ujedinjeni u borbi protiv pandemije.

“Evropska unija je već pokazala nepokolebljivu posvećenost solidarnosti sa narodom Srbije od početka pandemije i spremni smo da nastavimo borbu protiv virusa sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu”, zaključio je Bilčik.

Povezani članci

Mekalister danas u Beogradu

EWB

Fon Kramon: Očekujem da Merkel Vučiću kaže – sad je dosta!

EWB

Sastanak Saveta za SSP: Dobar momentum za evropske integracije, važno sprovesti reforme u oblasti vladavine prava

EWB