Politika

Borisov sa Brnabić o evropskim integracijama Zapadnog Balkana

Bojko Borisov; Foto: Tanjug / AP Photo / Amel Emrić

SOFIJA – Bugarski premijer Bojko Borisov obavestio je danas premijerku Srbije Anu Brnabić o razgovorima koje je proteklih dana imao o podsticanju evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, ukazavši na značaj infrastrukturnog povezivanja, saopštila je Pres služba bugarske vlade.

Borisov je, u telefonskom razgovoru s premijerkom Brnabić, istakao da su evropske integracije Zapadnog Balkana, koje je Bugarska kao predsedavajuća Savetom EU postavila kao prioritet, podržale različite političke grupe u Evropskom parlamentu i lideri EU, prenosi BTA.

“Zajedničko mišljenje je da je infrastrukturno povezivanje i izgradnja panevropskih transportnih koridora prva faza tih integracija,” navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, bugarski premijer je ukazao na mogućnosti koje pruža Berlinski proces i interesovanje koje pokazuju međunarodne finansijske organizacije.

Borisov je u razgovoru s premijerkom Srbije poručio da će njegova zemlja ostati aktivna u tom procesu i da, takođe, računa na posvećenost Vlade Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

CRTA: Država i dalje ignoriše suštinske izborne probleme

EWB

Može li Srbija da uskladi zakonodavstvo sa EU do kraja 2021. godine?

Marija Stojanović

Evropska komisija predstavila novu metodologiju proširenja

EWB