fbpx
European Western Balkans
Politika

Božović i Bernardić: Integracija svih država regiona u EU garancija boljeg života

Zastave Zapadnog Balkana

ZAGREB – Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović razgovarao je u Zagrebu sa predsednikom Socijaldemokratske partije Hrvatske Davorom Bernardićem.

Oni su razgovarali o predstojećim izborima za Evropski parlament i načinima na koje će budući evropski poslanici moći da pomognu Srbiji da ponovo postane demokratska zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava, vladaju zakoni, a u kojoj su institucije i mediji slobodni.

Ocenili su da je evropska budućnost i što brža integracija u Evropsku uniju svih zemalja regiona jedina garancija boljeg i kvalitetnijeg života građana, te da je ostvarivanje takve budućnosti zajednički zadatak demokratskih stranaka.

“Ovaj susret prvi je u nizu sastanaka sa kandidatima za predstojeće izbore za Evropski parlament iz sestrinskih stranaka, a Hrvatska je prva zemlja u kojoj su ovakvi susreti održani, budući da su zemlje regiona koje su već članice EU i progresivne i demokratske snage u njima najbliži saveznici koje će Srbija imati i u evropskim integracijama i u izgradnji demokratije”, navedeno je u saopštenju iz DS-a.

Povezani članci

Palmer sa Brnabić: SAD podržavaju dijalog pod okriljem EU

EWB

Vučić: Pred Srbijom brojni izazovi nakon odluke Putina da prizna dve separatističke republike u Ukrajini

EWB

Borelj nastavlja konsultacije sa ministrima o Zapadnom Balkanu

EWB