fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić: Cilj otvaranje Klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Unijom

Premijerka Srbije Ana Brnabić; Foto: FoNet

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o prioritetima francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, jačanju demokratskih institucija i vladavini prava i uticaju Srbije na stabilnost i perspektivu Zapadnog Balkana, i istakla da nam je cilj da tokom francuskog predsedavanja otvorimo klaster 3, prenosi FoNet.

Brnabić je istakla da je Srbija je posvećena daljoj reformi pravosuđa i primeni rezultata referenduma o ustavnom promenama, ali i sveukupnoj vladavini prava, unapređenju izbornih uslova, slobodi medija i sigurnosti novinara, navodi se u saopštenju Vlade.

Kada je reč o ekonomskim i privrednim odnosima, predsednica Vlade je konstatovala da se Francuska može svrstati u red značajnih političkih i ekonomskih partnera i da je na listi 10 najvećih investitora u srpsku privredu koja je uspela da privuče oko 80 odsto francuskih investicija u regionu.

“ Srbija je, takođe, posvećena razvoju sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana i to je i njen interes“, naglasila je predsednica Vlade.

Ambasador Košar je rekao da Francuska tokom predsedavanja planira da organizuje konferenciju o Zapadnom Balkanu, tokom koje će podržati produbljivanje konkretnih projekata saradnje, posebno u cilju negovanja regionalne saradnje i stabilnosti. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ambasador Evropske unije Emanuel Žiofre.

 

Povezani članci

Žbogar: Očekujemo da EU u junu otvori pregovore sa Severnom Makedonijom

EWB

Sunjok: Sever Kosova od posebnog značaja za EU

EWB

Fajon: Nisam dala medijima „non-pejper“ Janeza Janše

EWB