fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić i Vučić u petak sa poslanicima Evropskog parlamenta

Bilčik i Fajon na sastanku sa Vučićem; Foto: Twitter / VladoBilcik

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastaće se u petak u Beogradu sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Matjažom Nemecom, prenosi N1. 

Sastanak sa Vučićem će u Predsedništvu Srbije početi u 10.00, a sa premijerkom u Vladi Srbije u 11.00, saopšteno je iz njihovih kabineta.

Beogradski EU info centar je saopštio da su Bilčik i Nemec u radnoj poseti Srbiji u četvrtak i petak u svojstvu vodećih poslanika za Zapadni Balkan i Srbiju, po mandatu Parlamentarne grupe za podršku demokratiji i izbornu koordinaciju.

Sastaće se sa predstavnicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i s najvišim državnim funkcionerima, piše u tom saopštenju. Radna poseta je u okviru dijaloga Evropskog parlamenta sa Skupštinom Srbije, odnosno međustranačkog dijaloga, a cilj posete je razgovor o izgledima saradnje tokom novog skupštinskog mandata posle aprilskih izbora u Srbiji, navodi se u saopđtenju.

Povezani članci

Fabrici uručio ministarki Joksimović Izveštaj Evropske komisije

EWB

EU: Ne može se ulaziti u spekulacije oko neusaglašenosti stavova EU i SAD o delimičnom ukidanju taksi

EWB

Dačić: Članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije

EWB