fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić: Jasna politika SAD, volela bih da i EU bude jasnija

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka Vašingtona da obustavi 200 miliona evra vredne investicije na Kosovu jasna politika SAD, zbog čega je zahvalna administraciji Donalda Trampa. Ona je istakla da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je njena politika prema taksama Prištine.

“Želim da zahvalim SAD i Trampovoj administraciji, jer zaista dosledno sprovode ono što kažu. To je potpuno transparentna i predvidiva politika i zahvaljujem im na tome”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je istakla da je važno da se pošalje takav jasan signal, ne samo za Srbiju, već i za sve građane na teritoriji Kosova i Metohije.

Brnabić ja rekla da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je politika prema taksama Prištine, koje se tolerišu već više od godinu dana, a koje predstavljaju jasno kršenje i CEFTA-e i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

“Čini mi se da će ovakva jasna politika preventirati sve ostale poteze koji mogu dodatno da podrivaju regionalnu stabilnost i saradnju. Velika zahvalnost (SAD) i konačno jedna jasna politika”, rekla je Brnabić.

Povezani članci

Fabrici: Srbija sve bliža Evropskoj uniji

EWB

Johanes Han proglašen za ambasadora Sportskih igara mladih

EWB

Danijelson razgovarao sa Vučićem i Dačićem

EWB