fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić kritikovala jučerašnju posetu predstavnika opozicije Briselu

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

BEOGRAD – “Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) izneli su u sredu čitav niz neistina u razgovoru sa predstavnicima Evropskog parlamenta u Briselu”, ocenila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Brnabić smatra da su predstavnici SzS u Brisel išli “isključivo da bi širili neistine o stvarima koje su lako proverljive”, što je, kako je ocenila, pokazatelj političke neodgovornosti te političke grupe.

“Pokušaj da u Briselu optuže vlast za neispunjavanje dogovorenih obaveza – u dijalogu koji su oni bojkotovali, iako su sami pozvali EP da pokrene dijalog i posreduje u njemu – je još jedan pokušaj da se uspore evropske integracije Srbije zarad sitnih političkih interesa SzS”, rekla je Brnabić.

Predstavnici opozicije sa potpredsednicom EP o razlozima za bojkot izbora

Brnabić je istakla da su u potpunosti implementirane sve preporuke, “osim izbora dva člana REM-a, čija je procedura u toku”.

Prema njenim rečima, kroz dijalog u parlamentu je dogovoreno da se uz puno poštovanje Ustava, izbori održe što je moguće kasnije, kako bi se obezbedilo vreme za implementaciju svih predloženih mera.

Predsednik SzS Dragan Đilas, zajedno sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem i međunarodnim sekretarom Pokreta slobodnih građana (PSG) Natanom Albaharijem sastali su se juče u Briselu sa potpredsednicom Evropskog parlamenta Klarom Dobrev i razgovarali o stanju u Srbiji i razlozima zbog kojih SzS i PSG smatraju da je bojkot jedina alternativa predstojećim izborima.

Povezani članci

Brnabić i Vučić u petak sa poslanicima Evropskog parlamenta

EWB

Fabrici: Izgradnja vladavine prava ključna za Srbiju

EWB

Pisonero: Nesrazmerna upotreba sile nad civilima je neprihvatljiva

EWB