fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić kritikovala otvoreno pismo evropskih poslanika povodom izbora u Šapcu

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

BEOGRAD – Predsednica odlazeće Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila da je “nečuven” postupak poslanice u Evropskom parlamentu Tanje Fajon, jer se, kako je navela, stavila na jednu stranu u Šapcu, navodeći da je to “eklatantan” primer mešanja u izbore u jednom gradu, prenosi Beta.

Pismo, koje je sinoć objavljeno u medijma, potpisalo je osam poslanika evropskog parlamenta iz tri različite poslaničke grupe, a u njemu se poziva na slobodno, pošteno i demokratsko ponavljanje izbora u gradu Šapcu.

Takođe se navodi  da je “grad Šabac svetao i živopisan primer demokratije, gde se prava građana veoma poštuju i gde je kvalitet života jedan od glavnih prioriteta grada”.

Između ostalih, pismo su potpisali poslanici koji su ispred svojih grupa zaduženi za Srbiju – Tanja Fajon, Klemen Grošelj i Viola fon Kramon-Taubadel.

“Ali od 751 poslanika Evropskog parlamenta pridružilo joj se svega osam”, rekla je Brnabić (Evropski parlament od izlaska Ujedinjenog Kraljevstva ima 705 poslanika).

Ona je dodala da nije mogla da veruje da neko ko je bio zadužen za medijaciju među ovdašnjim strankama toliko zauzme za jednu stranu.

“I to”, kako je navela, “u izbore u jednom gradu, eto toliko to daleko ide”, prenosi Beta.

“Zamislite da Ana Brnabić i Aleksandar Vučić upute otvoreno pismo povodom izbora u Velenju”, rekla je Brnabić, aludirajući na činjenicu da je Fajon iz Slovenije.

Vučić i Srpska napredna stranka su uoči izbora u junu dobili javnu podršku Evropske narodne partije, čiji je predsednik Donald Tusk.

Povezani članci

Otvoren Klaster 4 na međuvladinoj konferenciji u Briselu

EWB

Poslanik EP: Izvestiću Evropski parlament o situaciji sa Rio Tintom

EWB

Izbori u Srbiji na dnevnom redu Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta u utorak

EWB