fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić: Neke ocene Evropske komisije previše paušalne

Ana Brnabić; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se sa nekim komentarima u izveštaju Evropske komisije o Srbiji slaže, a sa nekima ne, kao i da neke ocene smatra “previše paušalnim”, pa će tražiti konkretne primere, pošto “posao ne može da radi paušalno”.

Na pitanje da li će Vlada nastaviti da radi na poboljšanju izbornog procesa, s obzirom na komentare u izveštaju Evropske komisije, premijerka je odgovorila je da je Vlada na tome radila i da će se rad nastaviti.

Brnabić je naglasila da se, kada je reč o izbornom procesu, sa nekim komentarima slaže a sa nekim ne, ali da postoji spremnost da se o tome otvoreno razgovara, “kao i do sada”.

“Za neke ocene mislim da su suviše paušalne, a neke ocene se samo ponavljaju non-stop bez davanja konkretnih primera i podataka o čemu se tu radi. Zato ću tražiti konkretne primere, pošto što ne želim da se svojim poslom bavim paušalno i ne mogu da razgovaram sa našim partnerima iz međunarodnih organizacija ukoliko oni daju paušalne ocene, a ne daju podatke o tome u čemu je konkretan problem”, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da zahvaljujući prethodnom radu na izbornom procesu, Srbija ima “nikada ažurniji birački spisak”

Povezani članci

Han: Najbolja prilika za građane Srbija, EU neće uvoziti sporove

EWB

Fabrici: Brzina pristupanja EU najviše zavisi od Srbije

EWB

Radno telo Saveta EU dalo zeleno svetlo za klaster 4, čeka se konačna odluka o međuvladinoj konferenciji

EWB