fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić i Rot očekuju dobre rezultate samita u Trstu

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Sava Radovanović

BEOGRAD – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i državni ministar za Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot istakli su danas značaj bliske regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu i izrazili očekivanje da će predstojeći samit u Trstu dati dobre rezultate, naročito u oblasti infrastrukture i u uspostavljanju zajedničkog ekonomskog prostora.

Rot je, tokom susreta sa Brnabićevom, potvrdio da će Nemačka ostati blizak i pouzdan partner Srbije i naglasio da želi da Srbija postane članica Evropske unije i da će Srbiji i nadalje pružati političku i finansijsku podršku, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je dodao da je Nemačka do sada odvojila preko 1,6 milijardi evra za razvoj Srbije.

Brnabić je u razgovoru naglasila opredeljenost Srbije da nastavi sa neophodnim reformama, naročito u oblasti vladavine prava, na putu ka Evropskoj uniji, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Rot je Ani Brnabić čestitao na izboru na premijersku funkciju i dodao da se raduje njenom izboru i da veoma ceni njenu kompetentnost u koju je, tokom ranije saradnje, imao priliku da se uveri.

Rot je, takođe, je istakao uverenje da će Srbija tokom njenog mandata nastaviti sa modernizacijom i reformama na dobrobit građana Srbije, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Dometi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu – Predlog nerealne unije

EWB

Minić: Podrška EU integracijama u Srbiji nikad nije bila manja

EWB

Han: Najbolja prilika za građane Srbija, EU neće uvoziti sporove

EWB