fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić se sastala predsednikom EP

Ana Brnabić i Antonio Tajani; Foto: Evropski parlament

BRISEL – Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da će dolazak predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u Srbiju biti jak signal podrške daljim ekonomskim reformam u zemlji.

Ona je posle sastanka sa Tajanijem u Briselu ponovila da Srbija ostaje predna evrointegracijama i regionlnoj stabilnosti.

“Srećna sam da mogu da građanima Srbije najavim vašu posetu Srbiji krajem januara kao i činjenicu da dolazite sa delegacijom investitora iz EU. To će biti jak signal i jaka podrška za naše dalje ekonimske reforme”, poručila je Brnabić posle sastanka sa Tajanijem.

Premijerka Srbije kaže da je na ekonomskim reforma i fiskalnoj stbilnosti urađeno mnogo tokom madnata prethodne vlade u Beogradu, a da je zadatak ove vlade da radi na daljem privrednom rastu i reformama.

“Sada moramo više da se fokusiramo na vladavinu prava i reformu pravosuđa”, poručila je Brnabić.

Ona je zahvalila EU na sektorskoj budžetskoj pomoći u oblasti reforme javne uprave i obrazovanja i istovremeno naglasila da je Srbija jak i kredibilan partner EU kada je reč o politici bezbednosti.

“Zajedničke snage srpske policije i vojske pokazale su da smo mi kredibilni partner i snažan EU u zaštiti i kontroli granica. Spečili smo 20 000 nelegalnih migranat da uđu u Srbiju i nastave put ka EU”, izjavila je Brnabić i zahvalila se na razumevanju i stavu EU da je Srbija dala jedan od najboljih primera kada je bavljenje migrantskom krizom u pitanju.

Povezani članci

Brnabić: Cilj otvaranje Klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Unijom

EWB

Ponovo aktiviran Budžetski fond za nacionalne manjine

EWB

Vulin: Evropska unija ne da Vučiću da vodi politiku

EWB