fbpx
European Western Balkans
Politika

Brnabić sutra o nacrtima novih zakonskih rešenja

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Tanja Valić

BEOGRAD – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić govoriće sutra na završnom okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi, najavljeno je iz njenog kabineta.

Okrugli sto, koji zajednički organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa Kancelarijom Evropske unije u Beogradu i Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu održaće se u Klubu poslanika.

Pored ministarke Brnabić, na okruglom stolu će govoriti i Aleksandar Jovanović iz Kancelarije Saveta Evrope i predstavnik Kancelarije Evropske komisije.

Pored pomenutog zakona, javnom raspravom obuhvaćeni su Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Ovi nacrti zakona proizvod su višemesečnog rada u čijoj su pripremi neposredno ili kroz konsultativni proces učestvovali svi relevantni organi državne uprave.

Radi pronalaženja i predlaganja najadekvatnijih rešenja uzete su u obzir sve do sada urađene analize i studije o potrebama i predlozima za unapređenje stanja u oblasti stručnog usavršavanja u javnoj upravi u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Joksimović u Atini o nastavku evropskih integracija

EWB

Pejović: Strategija je pozitivan signal za Crnu Goru i Srbiju

EWB

Sastanci sa političkim strankama biće održani u naredna dva meseca

EWB