fbpx
European Western Balkans
Izdvojeno Politika

Brnabić sutra i prekosutra u poseti Briselu

Ana Brnabić; Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

BRISEL – Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće 10. i 11. oktobra u zvaničnoj poseti Briselu.

Prvog dana posete, premijerka će se sastati sa predsedavajućim Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem EP za Srbiju, Dejvidom Mekalisterom. Nakon sastanka sa Mekalisterom, Brnabić će imati sastanak sa predsedavajućim poslaničke grupe Evropske narodne partije u EP (European People’s Party) Manfredom Veberom.

Posle razmene mišljenja na sednici Odbora za spoljne poslove EP (AFET), Brnabić bi trebalo da se sastane sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, nakon čega se očekuje njihovo zajedničko obraćanje medijima.

Istog dana, u Briselu će se održati i tradicionalno predstavljanje Vojvodine na Evropskoj nedelji regiona i gradova – The Vojvodina Story, na kojoj će i premijerka prisustvovati.

Narednog dana, Brnabić će se sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem, nakon čega je očekuje sastanak sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku EU Korinom Krecu.

Premijerka će svoju zvaničnu posetu završiti sastankom sa predsednikom evropske komisije Žan-Klod Junkerom, kao i sastankom sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federikom Mogerini.

Povezani članci

Reporteri bez granica: Srbija na 93. mestu po slobodi medija

EWB

Fon Kramon: Ako nema reformi u oblasti vladavine prava, nema novca od EU

EWB

Odlaganje izbora – šansa za dijalog između vlasti i opozicije?

Sandra Maksimović