fbpx
European Western Balkans
Politika

Čanak: Važnije ko je pravi Evropejac, ne ko je prava opozicija

Nenad Čanak; Foto: Medija centar Beograd

BEOGRAD – Predsednik LSV Nenad Čanak, koji će se kao predsednik skupštinskog odbora za evropske integracije sastati sa Dejvidom Mekalisterom kaže da mu je važno da izvestilac EP dobije tačnu i jasnu sliku o Srbiji, a na podele u javnosti ko je prava, a ko lažna opozicija u Srbiji odgovara da mu je lično važnije ko je pravi “Evropejac”.

“Meni je vaznije da Mekalister ne samo naš gost nego i naš partner na poslu evropskih integracija dobije tačnu i jasnu sliku o stanju u zemlji, koja ima i hiljadu mana, ali valjda ima i nešto što nije mana”, rekao je Čanak na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li se sa njim sastaje kao predstavnik opozicije ili kao predsednik odbora, Čanak je odgovorio da nikada nije tako postavljao stvari i da je protokol koji je organizovao sastanak njega i Mekalistera tražio sastanak sa njim kao predsednikom skupštinskog odbora.

“Bilo bi dosta čudnovato da se sada ja podelim i da budem u obe funkcije, pa sam ovde u funkciji predsednika odbora, a negde drugde sam u funkciji nekoga ko je u opoziciji. Mislim da bi to bilo čudnovato i mislim da se to nikada do sada nije događalo”, odgovorio je Čanak.

Medijska buka oko toga ko će doći na sastanak sa Mekalisterom, a ko neće i šta to uopšte znači je za predsednika LSV “bura u časi vode”.

“Video sam da je predstavnik organizacije Dveri dao saopštenje ko je prava, a koje lažna opozicija, gde imam čast da po mišljenju Dveri nisam prava opozicija. Meni je lično daleko važnije ko je pravi Evropejac, nego ko je prava opozicija, zato što ta priča o pravoj opoziciji ima smisla do kraja režima Slobodana Miloševića, jer posle toga jednostavno nije više bilo prostora za takve podele”, naveo je Čanak.

On je ponovio da ne razume “izmišljanje” novih podela i “jalovih” priča kojima se, kaže, prikriva bezidejnost.

Povezani članci

Zaev i Han pozvali građane Makedonije da glasaju na referendumu

EWB

Reakcije vlasti na pismo iz EP: Srbija slobodarska zemlja, poslanici dežurni mrzitelji Srbije

EWB

Bilčik: Srbija mora da rešava slučajeve korupcije i kriminala

EWB