fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis

Centar savremene politike organizuje onlajn diskusiju “Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija”

Zastave EU i Srbije; Foto: Ministarstvo pravde

BEOGRAD – Centar savremene politike (CSP) i portal European Western Balkans u saradnji sa Centrom za evropske politike (CEP) i Nacionalnom alijanskom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) organizuju onlajn diskusiju “Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija” u četvrtak, 3. decembra, sa početkom u 11.30 časova putem platforme Zoom.

“Ispunjavanje ekonomskih kriterijuma, pored političkih kriterijuma jeste osnovni uslov za članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Međutim, dok ekonomska poglavlja čine i najveći deo usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom, ona često bivaju zasenjena političkim temama”, navodi se u pozivu na događaj.

Imajući to u vidu, onlajn diskusija “Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija” ima za cilj da upozna novinare, organizacije civilnog društva i širu javnost sa napretkom Srbije u razvijanju funkcionalne tržišne privrede, sposobne da se nosi sa pritiscima evropskog tržišta i sa time kako je ekonomske reforme ocenila Evropska komisija u svom godišnjem izveštaju. U okviru diskusije biće reči i o ulozi koju u reformskom procesu ima Program ekonomskih reformi (ERP) – najvažniji strateški dokument u ekonomskom dijalogu Srbije i Evropske unije.

U diskusiji će učestvovati Ranka Miljenović, izvršna direktorka Centra za evropske politike (CEP) i Aleksandar Milošević, novinar i urednik ekonomske rubrike u dnevnom listu Danas. Razgovor će moderirati novinar Filip Lukić.

Diskusija se održava u okviru projekta “Pripremi se za učešće – P2P” i podržana je sredstvima Evropske unije.

Povezani članci

NKEU o ekonomskim merama za pomoć privredi: ključ je u implementaciji

EWB

Preduzeća u Srbiji gledaju ka Evropskoj uniji

EWB

EIB spremna da podrži pristupanje Srbije EU

EWB