fbpx
European Western Balkans
Društvo

CEP organizuje lokalnu diskusiju o značaju uključivanja OCD u pregovore o pristupanju EU

Zastava EU; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Centar za evropske politike, u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), portalom European Western Balkans (EWB) i Nacionalnim konventom o EU (NKEU) organizuje lokalnu diskusiju sa organizacijama iz Banata “Značaj uključivanja lokalnih organizacija civilnog društva u pregovore o pristupanju EU” u sredu, 2. decembra u 14 časova, putem platforme Zoom.

Na diskusiji će govoriti Nebojša Lazarević, član pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, Dušan Protić, programski menadžer za unutrašnje tržište i konkurentnost u Centru za evropske politike, Sanja Filipović, naučna savetnica u Institutu društvenih nauka, Slobodan Krstović, projektni koordinator u NALED-u, Nemanja Šormaz, direktor Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) i Ranka Miljenović, izvršna direktorka Centra za evropske politike.

Diskusija je organizovana u okviru projekta „Pripremi se za učešće – P2P“ koji sprovode Centar za evropske politike, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Centar savremene politike preko portala European Western Balkans sa ciljem da omogući različitim segmentima civilnog društva da aktivno učestvuju u procesu pregovora sa Evropskom unijom, kako bi se proces u potpunosti otvorio prema građanima. Projekte aktivnosti usmerene su na odabrana ekonomska poglavlja 1, 3, 6, 8, 16, 17, 20, 28 i 29 i Program ekonomskih reformi (ERP) kroz Nacionalni konvent o EU.

Povezani članci

Dodeljene nagrade EU za istraživačko novinarstvo

EWB

Drugi panel konferencije ISAC fonda: Kako se Srbija nosi sa hibridnim pretnjama?

EWB

NKEU: Srbija kao kandidat za članstvo ne može da odbija da se usaglasi sa spoljnom politikom EU

EWB