fbpx
European Western Balkans
Evropa

Cerar privremeno odložio odluku o tužbi protiv Hrvatske

Miro Cerar; Foto: Evropski parlament

LJUBLJANA – Slovenija će tužbu protiv Hrvatske zbog kršenja arbitraže podneti sudu Evropske unije tek nakon što bude konstituisan novi saziv parlamenta, izjavio je predsednik tehničke vlade Miro Cerar, koji je ranije najavljivao da će odluka biti doneta danas.

Cerar je objavio odluku o odlaganju u sredu nakon sastanka s liderima političkih stranaka, prenela je Hina. On je posle sastanka sa svim predsednicima stranaka u novom parlamentu kazao da treba pričekati raspravu o tužbi pred parlamentarnim odborom za spoljnu politiku, nakon što se novi parlament konstituiše i počne da radi. Međutim, otvorenog protivljenja tužbi protiv Hrvatske na zatvorenom sastanku nije bilo, izjavio je tehnički premijer.

“Među strankama postoji saglasnost da tekst tužbe treba do kraja pripremiti, a danas smo govorili o glavnim elementima tužbe. Nije bilo protivljenja tome nego su se tražila dodatna pojašnjenja, ali je prevladalo uverenje da čelnici političkih stranaka i članovi budućeg parlamentarnog odbora za spoljnu politiku obave raspravu o arbitražnoj tužbi još jednom”, kazao je Cerar posle sastanka zatvorenog za javnost.

Povezani članci

Evropski lideri postigli kompromis: Ovo su kandidati za vodeće funkcije u EU

EWB

Markon i Merkelova podeljeni oko imena kandidata za mesto šefa EU

EWB

Britanskoj opoziciji ostalo samo nekoliko dana da spreči Bregzit bez sporazuma

EWB