fbpx
European Western Balkans
Politika

Čestitka Vučiću od Junkera i Tuska

Žan Klod Junker i Donald Tusk; Foto: Euvropska unija

BRISEL – Najviši zvaničnici EU Donald Tusk i Žan Klod Junker čestitali su Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije, kao i snažnoj podršci koju je dobio od građana.

Predednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker ocenjuju da su glasači u Srbiji dajući poverenje Vučiću pokazali i svoju punu podršku za njegovu politiku koja vodi Srbiju ka članstvu u EU.

”Želimo vam puno uspeha u nastavku ovoga puta koji podrazumeva reforme u okviru tekućeg pristupnog procesa koji će dovesti do boljeg života svih građana. Stabilne i funkcionalne institucije, vladavina prava, borba protiv korupcije- osnove su za dalji pozitivni ekonomski napredak”, navodi se u pismu koje su Tusk i Junker uputili povodom izbora Aleksandara Vučića za predsednika Srbije.

Predsednici Evropskog saveta i Evropske komsije kažu da su uvereni da će Vučić nastaviti i da promoviše” saradnju i pomirenje u regionu”, što je, kako ocenjuju Tusk i Junker, osnova za stabilnost mir i prosperitet.

”Vaša odlučnost biće takođe presudna za nastavak napretka u dijalogu između Beograda i Prištine”, poručili su Donald Tusk i Žan Klod Junker u svojoj čestitki Aleksandru Vućiću.

Oni su ponovili da će EU u potpunosti podržati reformski put Srbije i izrazili nadu da će dobro sarađivati sa budućim predsednikom Srbije.

Povezani članci

[BSF] Jovanoski: Šta ako Zapadni Balkan nikada ne postane deo EU?

EWB

Gabrijel: Miroljubivi odnosi Beograda i Prištine preduslov za članstvo

EWB

Izmena Ustava: Evropske sudije dale mišljenje o amandmanima, saglasnost sa NVO

EWB