fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić: Bićemo posvećeni članstvu u EU i izgradnji mira

Ivica Dačić; Foto: Evropski parlament

MALTA – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na Malti da je kapitalna vrednost koju Srbija ima u ovom trenutku – politička stabilnost.

Dačić je učestvovao na Neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo koji je održan na Malti, a sastanku su predsedavali visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i malteški ministar spoljnih poslova Džordž Vela.

“U tom smislu, istakao sam da je pobeda premijera Vučića na predsedničkim izborima doprinos toj političkoj stabilnosti i da će nova vlada nastaviti da bude posvećena članstvu u EU i izgradnji mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu”, kazao je Dačić, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je rekao da dešavanja u Makedoniji ne mogu da se posmatraju kao izolovan slučaj, da predstavljaju i posledicu raznih izjava kojima se podstiču neki projekti koji mogu da izazovu nestabilnost, kao i da je Srbija izložena takvim potezima.

“Ponovio sam da će sve ovo ostaviti trag na naše bilateralne odnose. Sve ovo što sam rekao, govorim zbog toga što želimo da sačuvamo mir i stabilnost. Smatramo da je ideja EU veoma važna za smrivanje tenzija u regionu, da se tako pokazuje da svi imao zajednički cilj kome će Srbija biti posvećena i da će premijer, budući predsednik i nova vlada raditi posvećeno ka ostvarenju tog cilja”, rekao je posle sastanka u Valeti Ivica Dačić.

Povezani članci

Samit Zapadnog Balkana u Poznanju

EWB

EEAS: Bez napretka u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine

EWB

Evropski parlament usvojiće rezoluciju o situaciji na Kosovu

EWB