fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić i Osovski: Iskoristiti vraćanje fokusa EU na Zapadni Balkan

Ivica Dačić; ISAC fund / Peđa Milosavljević

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor za politike EU u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Tomas Osovski pozdravili su danas vraćanje fokusa EU na Zapadni Balkan i izrazili nadu da će naredni period biti iskorišćen za dalje napredovanje Srbije na polju evropskih integracija.

Oni su se u razgovoru na marginama konferencije ISAC fonda „Nove perspektive za Zapadni Balkan”, takođe, saglasili da je Srbija faktor stabilnosti u regionu i kredibilan partner Nemačke i EU, što je dokazano i tokom migrantske krize, gde će se saradnja i dalje nastaviti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom susreta razgovarano je o evropskoj perspektivi Srbije i zajedničkim izazovima pred nama. Posebno je skrenuta pažnja na visok nivo saradnje i veoma razvijene bilateralne odnose Nemačke i Srbije, kako na tehničkom, tako i najvišem političkom nivou.

Imajući u vidu izazove na regionalnom i evropskom nivou, ponovili su potrebu produbljene saradnje i otvorenih razgovora, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Kuburović: Akcioni plan za Poglavlje 23 prioritet

EWB

Fajon: Neophodne hitne reforme u oblasti vladavine prava

EWB

Prvo vladavina prava pa nova poglavlja

EWB