fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić: Skupština će 28. decembra razmatrati Izveštaj EK o napretku Srbije

Narodna skupština Republike Srbije; Foto: Wikimedia Commons

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije razmatraće Izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije u ponedeljak, 28. decembra, najavio je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić na sednici Odbora za evropske integracije, prenosi FoNet.

On je dodao da se nikada do sada nije desilo da se u plenumu Skupštine raspravlja o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije.

“Mislim da ćemo time značajno doprineti da proces pridruživanja EU ima opšti društveni karakter”, naveo je Dačić, uz ocenu da je opredeljenje Srbije za članstvo u Evropskoj uniji nesumnjivo, da je to strateški cilj i glavni spoljnopolitički prioritet Vlade i da, shodno tome, treba pažljivo primiti k znanju Izveštaj nadležnih institucija EU, ne samo EK, već i drugih izveštaja o kojima će se raspravljati.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što je sa predsednikom Srbije, predsednicom Vlade i ministrima nadležnim iz ove oblasti postignut dogovor da javne rasprave budu praksa u narednom periodu.

Predsednik Skupštine je dodao da se dogovorio da u utorak obavi telefonski razgovor sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, kako bi razmenili mišljenja o drugoj faza međustranačkog dijaloga, koji je dogovoren sa prethodnom predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Povezani članci

Apostolova: Takse potkopavaju trud za uspešnu regionalnu saradnju

EWB

Spremni za pet, očekujemo otvaranje najmanje tri poglavlja

EWB

Fajon: Očekujem da predsedavam Odborom za saradnju sa Srbijom

Tanjug