fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić: Skupština uskoro o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije

Sastanak ambasadora Fabricija i predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića; Foto: Delegacija EU u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obavestio je danas šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija da će u Narodnoj skupštini uskoro biti organizovana sednica posvećena razmatranju Izveštaja Evorpske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu, što će biti prvi put da se o Izveštaju o napretku razgovara u plenumu, prenosi FoNet.

Dačić je podvukao je da će Narodna skupština svojim radom i aktivnostima nastojati da na najbolji način doprinese procesu evropskih integracija Srbije.

On je naveo da skupština već unela niz promena u svom radu koje za cilj imaju unapređenje rada, a koje su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

“Sagovornici su razgovarali o međustranačkom dijalogu i planovima za njegov nastavak, u skladu sa ranijim dogovorima postignutim između predstavnika Evropskog parlamenta i tadašnje predsednice Narodne skupštine”, navodi se u saopšenju Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Dačić je najavio da će nakon usvajanja budžeta ovom pitanju biti posvećena posebna pažanja i da će, u tom kontekstu, uskoro inicirati razgovor sa Dejvidom Mekalisterom, predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta, kako bi razmenili mišljenja o međustranačkom dijalogu, temama koje bi on obuhvatio, učesnicima, vremenskom oviru i drugim pitanjima.

Ambasador Fabrici je istakao važnost koju EU pridaje nastavku međustaranačkog dijaloga i pozdravio spremnost za njegov skori nastavak, dodajući da je pozitivno da se Izveštaj o napretku razmatra u Narodnoj skupštini.

Fabici je pozdravio promene u radu koje je Narodna skupština počela da sprovodi i izrazio spremnost EU da pruži svu pomoć i podršku za dalje unapređenje efikasnosti rada Parlamenta, naglašavajući važnost uključivanja organizacija civilnog društva u legislativni proces.

Povezani članci

Bilčik: Međustranački dijalog može da počne bilo kog dana

EWB

Srbija juče nije otvorila klaster 1 u pregovorima sa EU, izjave premijerke i ministarke neprecizne

EWB

Kurti u autorskom tekstu za FAC: Brz dogovor sa Beogradom – dobar; dobar dogovor – bolji

EWB