fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić: Španija najčvršće podržava Srbiju u EU

Ivica Dačić; Foto: Tanjug / Slobodan Miljević

BEČ – Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je za Srbiju važno da sa zemljama EU, koje nisu priznale kosovsku nezavisnost, a ima ih pet, održava stalne komunikacije.

“Važno je da ih redovno informišemo o našim potezima, o dijalogu u Briselu, da se one ne osećaju da su na neki način u drugom planu. One su za nas veoma važne, jer da nema njih verovatno bi naša situacija bila mnogo teža”, rekao je Dačić, koji je u dvodnevnu posetu Beču doputovao iz Madrida.

Osvrnuvši se na posetu španskoj prestonici, Dačić je rekao da je Španija za Srbiju važna kao zemlja koja nas najčvršće podržava u Evropskoj uniji, naš teritorijalni integritet i suverenitet.

Inače, Dačić je u Madridu razgovarao sa španskim kolegom Alfonsom Dastisom i predsednicom parlamenta te zemlje Anom Pastor, sa kojim je, kaže, imao ozbiljne i kvalitetne razgovore.

“Španija i Kipar nas najčvršće podržavaju kada je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu i za nas je bilo bitno da ostvarimo tu radnu posetu Madridu i održimo kontinuitet naših odnosa”, rekao je Dačić.

On je dodao da očekuje da će njegov španski kolega doći u uzvratnu posetu Srbiji do kraja godine.

Povezani članci

Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

EWB

Vulin: Ako bi uslov da Srbija napreduje ka EU bio da zarati sa nekim, hvala nije toga vredno

EWB

Server: Nisam siguran da je Beograd spreman na reciprocitet

EWB