fbpx
European Western Balkans
Politika

Dačić: Srbija će nastaviti sa dosadašnjom politikom

Ivica Dačić sa Karlom Biltom; Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas delegaciju Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR), koju je predvodio jedan od ko-predsedavajućih ovoj nevladinoj ogranizaciji, bivši premijer i ministar spoljnih poslova Švedske, Karl Bilt.

Teme sastanka bile su politička i ekonomska situacija u regionu i Srbiji, kao i proces evropskih integracija Srbije.

Dačić je istakao stratešku opredeljenost Srbije za integraciju u EU, a obostrano je zaključeno da je Srbija izvor stabilnosti u regionu.

Sagovornici su se informisali i o nedavno održanim predsedničkim izborima i dobili uverenje da će Srbija nastaviti sa dosadašnjom politikom, baziranom na evropskim integracijama i dobrim odnosima sa susedima.

ECFR je međunarodni think-tank, osnovan 2007. godine, koji ima za cilj da bude forum za razmenu mišljenja i ideja o ključnim pitanjima međunarodnih odnosa iz evropske perspektive, navodi se u saopštenju MSP.

Delegaciju su činili i predsednik Centra za liberalne strategije Ivan Krastev, britanski diplomata i bivši savetnik Evropske spoljnopolitičke službe (i posrednik u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine) Robert Kuper, programski direktor u sofijskoj kancelariji ECFR Vesela Černeva, direktor i osnivač ECFR Mark Leonard i direktor programa za „Širu Evropu“ (jedna od oblasti istraživanja ECFR) Frederik Veslau.

Bilt je u utorak posetio Makedoniju i tom prilikom se sreo sa liderima političkih stranaka DUI, SMSM i VMRO-DPMNE.

Povezani članci

Miščević: Ne sedimo na dve stolice

EWB

Mekalister: Vladavina prava i dijalog sa Kosovom neophodni uslovi

EWB

Jakovčić: Za EP sloboda medija je osnov demokratije

EWB