fbpx
European Western Balkans
Društvo

Danas: Imenovan novi UO Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, na čelu Ivan Vejvoda

Ivan Vejvoda; Foto: Medija centar Beograd

BEOGRAD – Vlada Srbije imenovala je novi Upravni odbor Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, na čijem čelu je Ivan Vejvoda, stalni saradnik Instituta društvenih nauka u Beču, potvrđeno je Danasu u Vladi.

Za članove UO su izabrani Sreten Vujović, profesor u penziji Filozofskog fakulteta i Radmila Nakarada, profesorka u penziji Fakulteta političkih nauka.

Četvrti član UO koji imenuje Vlada ostala je Vlasta Sikimić, koja je na tu poziciju birana i prethodni put.

Konstitutivna sednica UO u novom sazivu trebalo bi da bude održana narednih dana, kada se očekuje i raspisivanje konkursa za izbor direktora Instituta, prenosi Danas.

Članovi instituta su prošlog meseca pokrenuli peticiju protiv imenovanja Upravnog odbora na čijem čelu je Zoran Avramović, koji je 90tih godina bio nosilac vodećih funkcija u Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja.

Svetski naučnici, među kojima su Jirgen Habermas, Noam Čomski, Tomas Piketi, Janis Varufakis, Nensi Frejzer, podržali su “Poziv na solidarnost” koji im je uputio beogradski Institut za filozofiju i društvenu teoriju.

Ivan Vejvoda je politikolog, bivši izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju i potpredsednik Nemačkog Maršalovog fonda.

Povezani članci

Evropski Progres za dva projekta ulaže 106.000 evra

EWB

Osnivanje REKOM-a indikator napretka u procesu pomirenja

EWB

Budućnost Berlinskog procesa: Proširenje tema i veće angažovanje zemalja regiona

EWB