fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Darmanović: Podgorica podržava dijalog Beograda i Prištine

Srđan Darmanović; Foto: Vlada Crne Gore

PRIŠTINA – Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da u Podgorici podržavaju dijalog Beograda i Prištine, ocenivši da bi dogovor značio jedan problem manje nastao raspadom bivše Jugoslavije.

Kako je ministar je u Prištini na konferenciji za medije nakon susreta sa kosovskim ministrom Bedžetom Pacolijem rekao da postoje tri problema koja su ostavljena izvan bivše Jugoslavije.

“Mi podržavamo dijalog između Srbije i Kosova. Postoje tri problema koja su ostavljena izvan bivše Jugoslavije. Pitanje imena Makedonije, koje je rešeno, a drugo je odnos između Kosova i Srbije i treći problem je funkcionalnost Bosne i Hercegovine”, rekao je Darmanović.

“Što se tiče drugog pitanja, želimo sve najbolje za Kosovo i Srbiju, da reše ovo pitanje na najbolji način i na kraju puta da imaju uzajamno priznavanje”, naveo je Darmanović, obraćajući se medijima na engleskom jeziku.

Crnogorski ministar boravi u Prištini na obeležavanju godišnjice ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice, u kosovskoj skupštini.

“Mi se ne mešamo u unutrašnje poslove. Ako vam možemo pomoći – evo nas. Imamo neke zabrinutosti oko ideje korekcije granice. To nije najbolja ideja, ali ako je to najbolja ideja za naše susede, mi nemamo problema”, naveo je Darmanović, dodajući da je za Podgoricu pitanje demarkacije rešeno.

Osim sa Pacolijem, Darmanović se tokom dana sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

Povezani članci

[BSF] Kuper: Ne smatram da je dijalog mrtav

EWB

Palmer: Beograd i Priština da se ugledaju na Severnu Makedoniju

EWB

Mekalister: Vučić i Tači dižu normalizaciju na “sledeći nivo”

EWB