fbpx
European Western Balkans
Politika

Delegacija Direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju u poseti Srbiji

Jadranka Joksimović i predstavnici Direktorata za proširenje EU; Foto: Tanjug / Zoran Žestić

BEOGRAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas predstavnicima Direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju (DG NEAR).

Joksimović je sa šeficom odseka za Srbiju DG NEAR-a Ketrin Vent razgovarala o Izveštaju Evropske komisije i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja.

Joksimović je informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju Komisije i naglasila je da je ove godine Izveštaj dobio zasluženu medijsku pažnju.

Poseta Beogradu dobra je prilika, istakla je Jadranka Joksimović, da se poboljša međusobna saradnju na tehničkom nivou što će Srbiji omogućiti da se bolje pripremi za nastavak pregovaračkog procesa i članstvo.

Rekla je i da će Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim i dalje posvećeno raditi kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u procesu pristupanja.

Šefica Odseka za Srbiju Ketrin Vent istakla je da je veoma važno što je delegacija Direktorata došla u Srbiju jer je unapređenje ionako dobre saradnje jedan od glavnih ciljeva posete.

Naglasila je da je potrebno da se više vremena provede u Srtbiji radi boljeg uvida u proces evropskih integracija i sprovođenje reformi. Vent je ukazala i na potrebu poboljšanja razmene informacija zbog unapređenja ovog procesa.

Povezani članci

Ambasador Francuske: Zalažemo se za punopravno članstvo Srbije u EU

EWB

Lamert i četiri predstavnika opozicije o stanju u Srbiji

EWB

Ejdus: Poenta demokratije jeste da se vlast smenjuje

EWB SCREENING