fbpx
European Western Balkans
Društvo

Diskusija o stanju evropskih integracija Srbije u ponedeljak u Beogradu

Zastave Srbije, EU i država članica; Foto: Evropska unija

BEOGRAD – Portal European Western Balkans i Institut za evropske politike EUROPEUM iz Praga u ponedeljak 14. novembra organizuju javnu diskusiju “Fokus na osnove: Stanje u evropskim integracijama Srbije”.

Diskusija će imati za cilj ocenjivanje napretka Srbije prema članstvu u EU, sa posebnim fokusom na Osnovna pitanja unutar procesa pregovora: pitanja demokratije, vladavine prava i osnovnih prava i sloboda. Tokom diskusije će se težiti proceni postojećeg stanja, ali i mapiranju ključnih izazova koji stoje pred Srbijom u ovim oblastima.

Konferenciju će otvoriti ambasador Republike Češke u Beogradu Nj. E. Tomaš Kuhta, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i glavni i odgovorni urednik portala European Western Balkans Nemanja Todorović Štiplija.

O evropskim integracijama Srbije govoriće i Strahinja Subotić, viši istraživač Centra za evropske politike (CEP), Jovana Spremo, savetnica za evropske integracije u YUCOM-u i koordinatorka Radne grupe Nacionalnog konventa o EU (NKEU) za poglavlje 23, Bojan Elek, zamenik direktora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), Nikola Burazer, izvešni urednik EWB-a i Jana Juzova ispred češkog EUROPEUM-a.

Diskusija će se održati u Beogradu, 14. novembra u 10 sati.

Povezani članci

EPuS organizuje predstavljanje analize o napretku Srbije na dosadašnjem putu ka EU

EWB

Konferencija „Otvaranje poglavlja 30 – Šta nam predstoji“

EWB

Viersma: EU treba da bude agresivnija prema autoritarnim liderima u regionu

Tanjug