fbpx
European Western Balkans
Politika

Đilas, Zelenović i Nikolić na tribini socijalista u EP o izborima u Srbiji

Zastave Evropske unije; Foto: Evropski parlament

BRISEL – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dejan Nikolić govoriće sledeće nedelje na tribini u organizaciji grupe Socijalista i demokrata (S&D) u Evropskom parlamentu o izbornim uslovima u Srbiji.

Tribinu organizuje druga najveća grupa u Evropskom parlamentu koju čine stranke levog centra, a održaće se 11. decembra od 16 do 18 časova u zgradi Evropskog parlamenta u Briselu.

Cilj tribine, kako se navodi na sajtu poslaničke grupe, jeste da se predstavnicima srpske opozicije pruži prilika da objasne tešku situaciju u kojoj se nalaze uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za proleće.

Moderator diskusije biće poslanik sa Kipra Demetris Papadakis, koji je izvestilac iz senke grupe S&D za Srbiju. Uvodni govor održaće predsedavajuća Delegacijom EP za Srbiju Tanja Fajon, dok će Tonino Picula, koordinator grupe S&D u Odboru za spoljne poslove, održati zaključnu reč.

Demokratska stranka, sa kojem je Zajedno za Srbiju u procesu ujedinjenja, pridružena je članica Partije evropskih socijalista, čije članice čine grupu S&D u Evropskom parlamentu. Iz SSP su nam ranije ove godine potvrdili da takođe planiraju da pristupe ovoj organizaciji.

Đilas i Vuk Jeremić su u februaru ove godine takođe govorili pred Evropskim parlamentom o stanju u Srbiji.

Povezani članci

Han: Članstvo u EU obezbeđuje stabilnost na Zapadnom Balkanu

EWB

Evropski parlament usvojio rezoluciju o Srbiji

EWB

Opozicija diskutovala sa poslanicima Evropskog parlamenta: Srbija ima mnoge probleme

EWB