fbpx
European Western Balkans
Društvo

Dodela priznanja Doprinos godine Evropi 2017

Evropski pokret u Srbiji

BEOGRAD – U četvrtak, 1. juna, u Beogradu će se održati svečanost uručenja priznanja Doprinos godine Evropi za 2017. godinu.

Priznanje su 2002. godine, ustanovili Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret, a dodeljuje se za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u Srbiji.

Nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija, Evropski pokret u Srbiji želi da podstakne angažovanje na izgradnji modernog i demokratskog društva u Srbiji, što bi Srbiju učinilo kvalitetnom članicom Evropske unije.

Žiri za odluku o dobitniku nagrade čine predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, prof. Mihailo Crnobrnja i dobitnici nagrade prethodnih godina – Goran Svilanović, Duško Lopandić, Jasmina SeferovićGordana LazarevićTanja MiščevićJovan TeokarevićMilica DelevićUdruženje građana EXITIvan TasovacIvan VejvodaSonja Lihtprofesori Matematičke gimnazije iz Beograda, Savet za borbu protiv korupcije Gradske opštine Lazarevac, Saša Janković, Rodoljub ŠabićJelica MinićPredrag Marić, Grupa 484 i Vladimir Petronijević.

Povezani članci

Otvorena konferencija “Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija”

EWB

Odgovornost vlada neophodna za uspeh Berlinskog procesa

EWB

Preminuo bivši evropski poslanik i ministar spoljnih poslova Slovačke Eduard Kukan

EWB