Bledski strateški forum: Panel o Zapadnom Balkanu

  Bled Strategic Forum; Photo: Flickr / Bled Strategic Forum

  Datum: 11.09.2018
  Vreme: 16:00 - 17:30


  Trinaesti godišnji Bledski Strateški Forum otpočeo je danas govorima najviših slovenačkih zvaničnika. Jedna od tema 24 panela ovog izdanja Foruma, u utorak 11. septembra, biće i budućnost Zapadnog Balkana.

  Panel, punog naziva „Zapadni Balkan: Izgubljene godine ili nova nada?“ organizovan je u partnerstvu sa Evropskim Fondom za Balkan (EFB) i biće posvećen političkim aspektima evropskih integracija regiona.

  Pitanja na koja će učesnici pokušati da odgovore jesu na koji način će godine slabog napredovanja biti zamenjene brzom i uspešnom transformacijom društva; da li će političke elite biti spremne da se prihvate reformi koje bi ih mogle koštati privilegija i funkcija; može li civilno društvo da pokreće i vodi računa o ovim promenama.

  Moderator panela biće Tim Džuda, novinar britanskog Ekonomista i pisac, višedecenijski proučavalac Balkana. Uvodni govor održače Adnan Ćerimagić, analitičar Evropske inicijative za stabilnost.

  Među ostalim govornicama biće i Florijan Biber, profesor Istorije i politike jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu i koordinator Savetodavne grupe za javnu politiku Balkan u Evropi (BiEPAG), ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, potpredsednik vlade Kosova Enver Hodžaj, predsednik upravnog odbora Centra za evropske politike Srđan Majstorović, izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai, i drugi

  Ostavi odgovor:

  Please enter your comment!
  Please enter your name here