Borba protiv zagađenog vazduha u Srbiji: Da li proces pristupanja EU može biti od pomoći?

  Datum: 27.02.2020
  Vreme: 12:30 - 14:30
  Mesto: EU info centar


  Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Centrom za evropske politike organizuje panel diskusiju “Borba protiv zagađenog vazduha u Srbiji: Da li proces pristupanja EU može biti od pomoći?”, u četvrtak, 27. februara sa početkom u 12.30h u EU info centru (Kralja Milana 7) u Beogradu.

  U poslednjih nekoliko meseci, u Srbiji je povećana pažnja javnosti i svest o potencijalno veoma štetnim efektima lošeg kvaliteta vazduha. Ovaj panel će diskutovati pitanja u vezi sa finansiranjem zaštite životne sredine u kontekstu povećanja kvaliteta vazduha, prava i obaveze Srbije kao člana Energetske zajednice, kao i očekivanja od otvaranja Poglavlja 27 u pregovorima o pristupanju sa EU koje se tiče životne sredine.

  Na panel diskusiji govoriće Antoan Avinjon, iz Delegacije Evropske unije u Srbiji, prof. dr. Anđelka Mihajlov, ambasadorka održivog razvoja i zaštite životne sredine, Srđan Kukolj, savetnik za zdravlje i energetiku za regiju Zapadnog Balkana u Alijansi za zdravlje i životnu sredinu (HEAL), Zoran Sretić, saradnik Centra za evropske politike i Dejan Maksimović, istraživač u Ekološkom centru Stanište.

  Skup će moderirati novinarka Radio televizije Vojvodine, Ljubica Gojgić.

  Diskusija se odvija u okviru serije debata koju Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje sa Centrom za evropske politike, a čiji je cilj da teme u vezi sa procesom pristupanja EU učini bližom građanima i pruži im priliku da i sami o njima diskutuju. Događaji su otvoreni za medije i zainteresovanu javnost.