Četvrti dan Beogradskog bezbednosnog foruma

  Beogradski bezbednosni forum 2020
  Beogradski bezbednosni forum 2020

  Datum: 21.10.2020
  Vreme: 10:30 - 19:30


  U sredu, 21. oktobra, održava se četvrti dan 10. Beogradskog bezbednosnog foruma pod nazivom „Nema mira bez poverenja”.

  Program počinje panelom “Pandemija, svet i Zapadni Balkan: Pogled iz Londona” koji traje od 10:30 do 11 časova. Učesnik je David Landsman, predsedavajući Cerebra Global Strategy, dok će moderatorka biti Vesna Damjanović, urednica ekonomske rubrike Radio-televizije Srbije.

  Naredni panel pod nazivom “Izazov depopulacije: Oblikovanje budućeg socijalnog, političkog i ekonomskog pejzaža (u partnerstvu sa UNDP i UNFA)” zakazan je za 11:30, a učesnici su Darel Briker, globalni direktor Ipsosa za društvena i politička istraživanja, Alana Armitaž, regionalna direktorka UNFPA za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Ivo Belet, zamenik šefice kabineta potpredsednice Evropske komisije zadružene za demokratiju i demografiju Dubravke Šuice i Tim Džuda, novinar Ekonomista. Moderatorka će biti Mirjana Spoljarić Eger, pomoćnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

  Pretposlednji panel “Da li će pandemija preoblikovati ili ubrzati istoriju?” zakazan je za 17 časova. Neki od učesnika su Mikulaš Dzurinda, predsednik Vilfred Martens centra za evropske studije, Bruno Makaeš sa američkog Instituta Hadson i Manuel Munjiz, državni sekretar Globalne Španije.

  Poslednji panel o desničarskom ekstremizmu planiran je za 18:30 časova, a na njemu će govoriti Željko Jovanović, direktor Kancelarije Romska inicijativa Fonda za otvoreno društvo u Berlinu i Saša Havliček, direktorka Instituta za strateški dijalog.