Deveti Beogradski bezbednosni forum

  Logo Beogradskog bezbednosnog foruma

  Datum: 16.10.2019 - 18.10.2019
  Vreme: 09:00


  Deveto izdanje Beogradskog bezbednosnog foruma održaće se u Beogradu od 16. do 18. oktobra 2019. godine u Hotelu Hajat pod nazivom „U potrazi za pravdom u svetu podela“.

  Događaj i ove godine organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

  Kao i mnogi širom sveta, i mi smo u potrazi za pravdom kao osnovnom ljudskom potrebom i pitamo da li je ona dostižna u ovako polarizovanom svetu, stoji u najavi događaja.

  Glavna pitanja na koja će konferencija pokušati da odgovori jesu:

  • Može li međunarodna zajednica da prevaziđe razlike i sukobe u potrazi za jedinstvenim pristupom? Da li su osnovne vrednosti na kojima međunarodna zajednica počiva ugrožene trenutnim stanjem međunarodnog poretka?
  • Na koji način međunarodna zajednica može zaštititi i promovisati vrednosti mira i pravde, i kako se mogu rešiti dugotrajni „zamrznuti konflikti“?
  • Koja je uloga regionalnih aktera u procesu prevazilaženja razlika među društvima i zajednicama koje predstavljaju? Može li građanin biti siguran u svoju bezbednost u vremenu novih pretnji?