EU-Balkan: 20 godina gledanja oči u oči

    Datum: 12.02.2019 - 13.02.2019
    Vreme: 10:00


    Rekapitulacija prethodne dve decenije evropskih integracija Zapadnog Balkana biće glavna tema konferencije „EU-Balkan: 20 godina gledanja oči u oči“, koju 12. i 13. februara u Parizu organizuje časopis Le Courrier des Balkans, zajedno sa Evropskim fondom za Balkan, Fondacijom Hajnrih Bel u Francuskoj i Kućom Evrope u Parizu.

    Učesnici će u četiri okrugla stola diskutovati o problemima koji su još uvek prisutni u regionu, kao što su nedostatak vladavine prava uz istovremeno prisustvo korupcije, organizovanog kriminala i „stabilokratije“. Takođe će biti reči o geopolitici regiona, bilateralnim sporovima i perspektivi proširenja, uzimajući u obzir opadanje transformacione moći EU u ovom delu kontinenta.

    Među govornicima će biti Igor Bandović ispred Evropskog fonda za Balkan, Florijan Biber, profesor Univerziteta u Gracu i koordinator Savetodavne grupe Balkan u Evropi (BiEPAG), Srđan Majstorović, predsednik upravnog odbora Centra za evropske politike u Beogradu, Nikola Burazer, izvršni urednik portala European Western BalkansMirijam Feran, direktorka za strateška pitanja i Tursku u Evropskoj komisiji, i drugi.