Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?

  Datum: 18.02.2020
  Vreme: 10:00 - 14:30
  Mesto: Aeroklub


  Okrugli sto “Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?” u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i portala European Western Balkans održaće se 18. februara u “Aeroklubu” (Uzun Mirkova 4) sa početkom u 10:00 časova.

  Cilj okruglog stola jeste da se stručnoj i široj javnosti približe rezultati Srbije u realizaciji obaveza u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od početka mandata vlade Srbije od 2016. godine. Grupa eksperata i ekspertkinja analizirala je napredak od 2016. do 2020. godine u odnosu na određena pregovaračka poglavlja i značajne oblasti u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Zaključci tih analiza biće prestavljeni javnosti na okruglom stolu u cilju otvaranja dijaloga o uspešnosti reformskog procesa u Srbiji.

  Pozdravnu reč daće dr Max Brändle iz FES-a i Nemanja Todorović, urednik portala European Western Balkans.

  Analizu napretka po pregovaračkim poglavljima predstaviće Ana Vušurović Lazarević iz Centra za obrazovne politike, Igor Novaković iz ISAC Fonda, prof. dr. Marko Malović sa Fakulteta poslovne ekonomije, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, Nikola Burazer iz Centra savremene politike, Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Sofija Mandić iz Centra za pravosudna istraživanja uz komentar Srđana Majstorovića iz Centra za evropske politike.

  Poslednju sesiju Zapadni Balkan i Evropska unija – Pogled iz Nemačke vodiće novinarka Ljubica Gojgić u razgovoru sa Josipom Juratovićem, poslanikom u Bundestagu iz Socijaldemokratske partije Nemačke.