“Hrvatsko predsedavanje EU i značaj za Zapadni Balkan”

  Datum: 06.02.2020
  Vreme: 10:00
  Mesto: Hotel Zira


  Međunarodna konferencija o hrvatskom predsedavanju EU i njenom značaju za Zapadni Balkan održaće se u četvrtak, 6. februara 2020. godine u Hotelu Zira (Ruzveltova 35).

  Tri panel diskusije održaće se u organizaciji Centra za spoljnu politiku uz podršku Hanns Seidel fondacije u Srbiji i u Crnoj Gori.

  Na prvoj diskusiji pod nazivom “Evropska unija i njeni unutrašnji izazovi” govoriće Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, Dejan Jović, profesor Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, Marko Dašić, asistent Fakulteta političkih nauka iz Beograda i Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava. Panelom će moderirati Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku.

  Na drugoj panel diskusiji “Prioriteti hrvatskog predsedavanja EU, značaj za Zapadni Balkan” učestvovaće Sandro Knežević, viši naučni saradnik Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Nikoleta Đukanović, prodekanka Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice, Sead Turčalo, profesor Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva i Marjan Grujovski, prorektor Univerziteta Sveti Kliment iz Ohrida. Panelom će moderirati Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku.

  Trećim i poslednjim panelom “Srpsko hrvatski odnosi u regionalnoj perspektivi” moderiraće Stefan Bošković iz Centra za spoljnu politiku, a govoriće Ivo Visković, profesor Fakulteta političkih nauka iz Beograda, Milan Krstić, asistent na Fakultetu političkih nauka iz Beograda, Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam.